Mijn vrijwilligerswerk

Gepubliceerd op 24 februari 2023 om 22:02

Ik werk elke vrijdagmiddag als vrijwilliger in de bibliotheek van Velserbroek. Een van de twee bibliotheken in de gemeente Velsen. Ik werk daar in de rol van Bibliotheek Ondersteuner, Dat behelst onder andere het terugplaatsen van weer ingeleverde boeken, het opzoeken van reserveringen, maar ook het helpen van klanten met printen, kopiëren, zoeken van boeken, enzovoort. Vandaag was het behoorlijk druk , waarschijnlijk doordat de schoolvakantie is begonnen. Het was vooral druk door de vele kinderen namelijk.

Naast de rol van bibliotheek ondersteuner geef ik ook cursussen aan vooral ouderen over de ins en outs van digi-d. Tevens ben ik invalkracht voor de Klik & Tik training voor mensen die nog geen enkele ervaring met computers hebben. Dat zijn ook vooral ouderen, maar zo nu en dan toch ook mensen tussen de 30 en 60.

Het vrijwilligerswerk heeft een enorme positieve invloed zowel geestelijk als lichamelijk. De depressieve gevoelens zijn op de vrijdag veel minder op de voorgrond aanwezig. Daardoor ben ik in de avond ook veel minder moe. Ik heb meer zin in dingen en ben vrolijker.
En ja, ik zie er op donderdag vaak tegenop. Morgen weer werken, weg uit de veilige omgeving en  weg van mijn hobbies waarover ik binnenkort meer zal schrijven.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.