Mijn dagboek

2 maart 2024

Digiloket

Gisteren heb ik voor het eerst alleen het digiloket bij de bibliotheek bemand. Het was een rustig uurtje, want er kwamen welgeteld nul klanten. Gelukkig had ik mijn boekje over Chat GPT mee. Kon ik heerlijk aan de studie. Het is een erg prettige tool. Ik zal het binnenkort ook hier proberen te gebruiken.

Lees meer »
17 februari 2024

Een kitten erbij

Gisteren een vervelende dag gehad. Onze vriendin heeft een soort ontsteking in haar neus waar ze gisteren een biopt van hebben genomen. Om te kijken of het niet iets kwaadaardigs is. Onder plaatselijke verdoving met lichtjes en tangetjes diep in haar neus. Nu is het wachten tot 13 maart voor de uitslag. Ze heeft al twee keer kanker gehad dus er is een gerede kans dat het weer mis is.

Lees meer »
10 december 2023

Vandaag

Vandaag weer druk geweest met mijn muzieksite. Ik steek daar (te) veel tijd in.  Ik wil ook graag lezen, maar zelfs dat schiet erbij in. De boekenkast puilt uit met leuke boeken, maar ja. Elke dag wil ik drie albums kort beschrijven. Kort omdat veel mensen tegenwoordig een hekel hebben aan het lezen van te veel blablabla.  Ik vind een album goed of niet. Ik kan vaak in drie zinnen opschrijven waarom wel of niet. Soms nog een paar opmerkingen over de band en dat vind ik voldoende. Ik heb alleen geen mainstream muzieksmaak dus Beyoncé komt op mijn site niet voor. 

Lees meer »
24 november 2023

Eindelijk

Eindelijk weer de tijd om hier een bericht achter te laten. Het gaat vrij goed met mij. Het vrijwilligerswerk bevalt goed en ik ben ook diverse keren met vrienden uit eten geweest.  De spanning vooraf viel behoorlijk mee, dus dat is winst.

Lees meer »
10 november 2023

In de bieb

Dit stukje schrijf ik terwijl ik in de bibliotheek zit te wachten op klanten bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Want dat beman ik elke vrijdag in de gemeente Velsen. Het loop er nooit storm. Op veel vrijdagen komt er helemaal niemand. Zo ook nu zodat ik weer even tijd vind om hier te schrijven. 

Lees meer »
28 oktober 2023

Tijd

Ik moet meer tijd vrijmaken om hier te schrijven. Maar ik heb het zo druk met mijn muzieksite. Daar moet ik dan wat minder aan doen. Geen drie albums op een dag willen bespreken, maar hooguit twee.

Lees meer »
20 oktober 2023

Rijsttafel

Vanavond met twee oude vrienden uit Harlingen wezen eten in Haarlem. Bij een Indonesisch restaurant hebben we van een rijsttafel genoten. Het was echt heerlijk. Een restaurant om nog een keer naar toe te gaan. Bar Bistro Indonesia in Haarlem. Een aanrader.

Lees meer »
27 september 2023

Antwerpen

Het dagje naar Brugge smaakte naar meer. We hebben er eergisteren een dagje Antwerpen aan vastgeplakt. Maar nu per trein. Van Haarlem duurt dat ruim twee uur. Dat redt je met de auto niet eens.

Lees meer »
21 september 2023

Brugge

Gisteren zijn Rita en ik een dagje naar Brugge geweest. Ik had al veel Belgische steden bezocht met een vriendenclubje maar Brugge is daar niet bij. 

Lees meer »
16 september 2023

Zwolle

Rita is gisteren en vandaag met Monic in Zwolle geweest. We willen er misschien naar toe verhuizen. Weg uit het drukke westen, maar nog wel in een leuke stad.

Lees meer »
13 september 2023

Vakantie

Rita heeft dus de hele maan september vakantie, Met het mooie weer zijn we een dagje naar Callantsoog en Schoorl geweest, een strandwandeling in Zandvoort gedaan en we hebben tijdens de open monumenten dagen wat panden bezocht. 

Lees meer »
2 september 2023

Het werk, saté en Texel.

Van de week weer gewerkt. Samen met de Jan die ook vrijwilliger is en gekozen heeft voor de fotocollectie. Het is wel een uitdaging om foto's te dateren. Met een loupe wordt gezocht naar zaken die daarbij kunnen helpen. Van wanneer was een kenteken. Wanneer waren bepaalde kleren in de mode, enz. Leuk om te doen. Je voelt je een beetje Sherlock Holmes. Volgende week werk ik nog op woensdag, daarna ga ik op de donderdag werken.

Lees meer »