Mijn muziek en andere hobby's

Week 09 2024

Chat GPT

Ik ben inmiddels een fervent gebruiker van Chat GPT.  Een geweldige tool die me veel typewerk uit handen neemt. Ik zal binnenkort een voorbeeld geven van het gebruik ervan. Ik gebruik het sinds een ruime maand voor mijn muzieksite. In no time heb je een review van een album gemaakt. Zonder spelfouten. Ik ga me ook eens verdiepen in andere AI toepssingen die beschikbaar zijn. Het is een fascinerend fenomeen.

Lees meer »
Week 07 2024

Streamingsdiensten

Ik ben nu lid van Spotify, YouTube, Deezer, Apple Music, Qobuz en Tidal. Dat maakt de hobby bewerkelijk maar is een goede afleiding. Ik ben vooral blij met Apple Music. Goede geluidskwaliteit en net zo duur als Spotify. Gelukkig ook op Android en onder Windows beschikbaar. Aanbod is griendeels hetzelfde, maar ik kom toch regelmatig tegen dat maar 1 of 2 diensten een album op de site hebben staan.

Lees meer »
Week 49 2023

Klassieke Muziek

Ik luister steeds meer naar klassieke muziek, Vanavond naar 'Podium Klassiek' gekeken op NPO 2. Een programma om elke zondag te gaan kijken. Prachtige muziek van Caoline Shaw. Een naam om te onthouden. Het had wel iets van minimalistische muziek en daar kun je me voor wakker maken. Morgen eens gaan kijken op spotify wat er van haar te vinden is.

Lees meer »
Week 35 2023

Rate Your Music

Ik ben van de week lid geworden van Rate Your Music (RYM). Een site van duizenden muziekliefhebbers die hun ei kwijt kunnen over albums en artiesten. Ik was al lid van Music Meter, maar dat is een puur Nederlandse site met veel minder leden. Toch blijf ik ook daar abonnee. Volgens mij zitten daar ook meer leden die dezelfde smaak hebben als ik. De wat meer alternatieve en indiemuziek. Op RYM zitten meer mensen die gek zijn op hitparademuziek. Daar behoor ik uitdrukkelijk niet toe. Ik zie soms met verbazing hoeveel mensen er zijn bij zoiets als Sterren op het plein of hoe dat ook mag heten. Ik kan daar helemaal niets mee.

Lees meer »
Week 32 2023

Qobuz

Voor de volledigheid ben ik ook abonnee geworden van Qobuz. Qobuz heeft nog meer titels als Tidal en biedt ook Lossless kwaliteit. Het is mijn hobby en voor die paar Euro's extra heb ik er nog meer plezier aan. Wel zou het kunnen zijn dat ik Spotify ga opzeggen als Qobuz en Tidal voldoende titels in huis hebben. En beide hebben veel muziek in nog betere kwaliteit als CD.

Lees meer »

Tidal

Gisteren heb ik een abonnement op Tidal genomen. Hoewel ik te oud schijn te zijn om het verschil in kwaliteit te horen wil ik het in elk geval zelf vaststellen of dat waar is. 

Lees meer »
Week 30 2023

De muzieksite

De muzieksite trekt heel langzaam wat meer bezoekers aan. Het lukt me ook om dagelijks een nieuw album, een oud album en een favoriet nummer te plaatsen. 

Lees meer »

De katten

We hebben dus drie katten. Drie Abessijnen, Zie op het plaatje hiernaast. Behoorlijk intelligente katten.  Vooral Rita is erg gecharmeerd van het ras. Nou zijn ze ook behoorlijk intelligent en heel nadrukkelijk aanwezig. Ook ik zou ze niet willen missen.

Lees meer »

You Tube

Ik krijg steeds vaker te maken met foutmeldingen uit You Tube. Zo kan ik regelmatig geen afspeellijsten aanmaken met de melding 'er is iets misgegaan'. Nou heb ik 30 jaar in de IT gewerkt en wat je nooit moest doen bij fouten: de gebruiker met een kluitje in het riet sturen.

Lees meer »
Week 28 2023

Hits

Ik zie dat het aantal hits op mijn muzieksite toeneemt. Dat is leuk om vast te stellen. Nu nog echte reacties ontvangen. Blijkbaar vinden mensen dat erg moeilijk. Misschien omdat ze hun mailadres moeten invoeren.

Lees meer »
Week 27 2023

Sparks

De Sparks hebben een paar weken geleden hun 25e album uitgebracht. En het is weer om van te smullen. De beide broers Russell Mael en Ron Mael hebben weer een aantal prachtige nummers geschreven. Ze zijn nu 77 en 74 jaar oud en treden ook nog steeds op. Vorige maand in Utrecht en ik baal er nu wel van dat ik daar niet bij ben geweest. Ik vermoed dat het een concert is geweest met een normale versterking, dus ruim onder de 100 decibel. Mijn tinnitus is nu nog maar licht aanwezig dus ik vermijd concerten. Jammer maar helaas...

Lees meer »
Week 25 2023

Eindelijk

Eigenlijk ben ik alleen maar bezig met mijn muziek. De volgende uitdaging is om op YouTube clips en live opnamen toe te voegen aan mijn album lijst. Een band live zien en horen heeft altijd wat extra's en veel oude clips zijn ook fijn. Lekkere nostalgie.

Lees meer »