Ik heb deze pagina toegevoegd omdat ik het dagboek toch wat minder de plaats vindt om de ins- en outs van een depressie kwijt te kunnen. Het  wordt zo'n zoekplaatje als ik dat blijf doen. Daarom zal ik een aantal onderdelen hier heen verhuizen waarna ik hier verder do's en don'ts die ik dagelijks ervaar of ervaren heb een plaats zal geven.

Februari 2024

Gelukkig

Gelukkig gaat het deze week weer wat beter met mij. De afgelopen weken had ik een dip maar ik ben er weer uitgekrabbeld.  Ik moet zo veel mogelijk afleiding zoeken. Dat vind ik vooral in mijn vrijwilligerswerk bij de bank. Ik ben mooie fotoseries van Vincent Mentzel aan het verwerken. Uit eind jaren 79, begin 80. 

Lees meer »
Januari 2024

Terugval?

De laatste paar dagen gaat het niet echt lekker met mij. Een terugval? De dagen worden weer langer en ik ben juist gek op de korte dagen waarin ik lekker thuis binnen kan zitten bij de kerstboom en de sfeerverlichting. Dat geeft een veilig gevoel. Anderzijds is het niet altijd prettig om in  de kou van de afgelopen dagen in de vroege ochtend een stuk te fietsen. Dat is best wel afzien.

Lees meer »
December 2023

Korte dagen

We zijn  toe aan de donkere dagen voor kerst. Ze zeggen dat het niet goed is voor je depressie, maar voor mij is het net andersom lijkt het wel. Lekker thuis bezig zijn zonder er op uit te hoeven. Een veilig gevoel creëren.  En als ik er uit moet kan dat met de nieuwe auto. Altijd leuk. 

Lees meer »
Oktober 2023

September

De maand september ben ik goed door gekomen. Rita was vrij dus we hebben diverse uitjes gemaakt. Zeker Antwerpen en Brugge waren erg leuk. Op die dagen had ik ook geen klachten. Maar zoals altijd zag ik er van te voren weer enorm tegenop. Het is en blijft dat laatste restje waar ik maar niet van af kom. In de komende periode heb ik een aantal afspreken. Etentjes vooral. Ik ga mijn best doen daar van te voren niet al te zeer tegenop te zien. Het is altijd gezellig tenslotte.

Lees meer »
Augustus 2023

Nog iets beter...

Het dagje werken gevolgd door het dagje naar het Zuiderzeemuseum heeft me goed gedaan. Ik wil dat goede gevoel ook proberen mee te nemen naar het feestje van mijn nicht volgende week zaterdag. Een BBQ feest bij Austerlitz in de buurt. Gelukkig is er een overkapping want aan het einde van de komende week wordt het slechter weer. Het wordt vast gezellig ondanks dat ik bijna niemand ken. 

Lees meer »

Beter

Het gesprek eerder deze week bij het UWV heeft me goed gedaan. Net als mijn keuze om Tidal te proberen naast Spotify. Twee positieve dingen die me goed doen. Hopelijk blijft dat zo. Zelfs het feit dat ik weer nog steeds niets hoor van ABN Amro kan de pret even niet drukken. Ook het voornemen om toch te gaan kijken naar een nieuwe (elektrische) auto doet me goed.

Lees meer »
Juli 2023

Alleen?

Thuis ben ik het liefste alleen. Tenminste als ik mij minder prettig voel. Ook voel ik dan minder de druk om iets te presteren doen. Ik kan huishoudelijk werk ook beter aan op de dagen dat Rita naar haar werk is. Dan voel ik me niet op mijn vingers gekeken.

Lees meer »

Somber

Vandaag was ik weer erg somber.  Ik moet binnenkort naar het UWV om te praten over het re-integratie traject dat ik heb doorlopen. Dat was samen met mijn coach ruim een jaar lang elke twee weken een gesprek. Ik ben daar wel beter van geworden, maar ik zie een echte baan niet meer zitten. Dat zou dan voor ruim twee jaar zijn want ik ben bijna 65 nu. Het vrijwilligerswerk kan ik aan. Een dag bij ABN Amro en een dagdeel bij de bibliotheek als docent digitale vaardigheden of de bemensing van het digitaal loket voor mensen met specifieke vragen over bijv DigiD of bankieren via het internet.

Lees meer »

Benen

Ik ben driemaal opgenomen geweest op de GGZ afdeling van een ziekenhuis. Twee maal in Zaandam en eenmaal in Purmerend. De eerste keer was het meest verschrikkelijk. Eerst vier dagen op de gesloten afdeling omdat de open afdeling vol was. Maar mijn angsten en somberheid waren zodanig dat een opname absoluut noodzakelijk was.  Waar ik toen veel last van had: loodzwaar aanvoelende benen. Ik kon vooral in de avond nauwelijks lopen van vermoeidheid.

Lees meer »

Slaperig

Ik weet dat je van Clomipramine slaperig kunt worden. Ik merk de laatste paar weken dat ik overdag regelmatig (bijna) in slaap val.

Lees meer »

Bewegen

Tegen iemand die aan een depressie lijdt wordt vaak gezegd dat bewegen erg goed is. Ik weet dat wel, maar ik houd het per dag hooguit op een uur tot vijf kwartier. Twee keer een stuk fietsen (met een paar stevige hellingen)

Lees meer »

Energie

Zoals in mijn dagboek valt te lezen heb ik vandaag mijn VOG ontvangen. Dat was eigenlijk niet onverwacht, toch geeft het positieve bericht een boost in mijn energieniveau. Ik ben benieuwd of dat morgen en ook de komende periode nog zo is. Ik moet proberen in meer dingen een positieve waarde te ontdekken. Ik kom nog steeds energie tekort voor huiselijke klussen en misschien verbetert dat daardoor. Helaas wordt het morgen weer erg warm. Dat is meestal funest voor mijn moed om huishoudelijke dingen op te pakken. Ja, opruimen lukt me over het algemeen wel, maar van stofzuigen tot strijken is alles me te veel. We gaan het zien morgen

Lees meer »