Terugval?

Gepubliceerd op 14 januari 2024 om 01:09

De laatste paar dagen gaat het niet echt lekker met mij. Een terugval? De dagen worden weer langer en ik ben juist gek op de korte dagen waarin ik lekker thuis binnen kan zitten bij de kerstboom en de sfeerverlichting. Dat geeft een veilig gevoel. Anderzijds is het niet altijd prettig om in  de kou van de afgelopen dagen in de vroege ochtend een stuk te fietsen. Dat is best wel afzien.

Het is nu één uur in de nacht van zaterdag op zondag en de nacht is voor mensen met een depressie het prettigste moment van een etmaal. In de avond en nacht lijkt de depressie verleden tijd. Maar o wee als je de volghende dag weer opstaat. Dan slaat hij dubbel zo hard terug. De hersenen vormen een vreemd orgaan. Ze bepalen je hele gevoelens, of ze nou reëel zijn of niet.

En ja, wat meer support van je partner zou misschien kunnen helpen. maar zij heeft het er ook moeilijk mee. En zo ploeteren we door. Hopelijk morgen een betere dag dan vandaag. We gaan eindelijk de kerstboom opruimen. Vorige week was daar geen tijd voor. Ach ja met 11 maanden staat hij er weer.  En dan zijn de dagen weer kort.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.