Mijn hobby's

Gepubliceerd op 18 februari 2023 om 00:44

Mijn grootste hobby is muziek. Muziek in passieve vorm. Ik bespeel helaas geen instrument. Dat is toch iets wat je vaak van huis uit moet meekrijgen. Speelt één van je ouders een instrument dan wordt je al snel verleid om ook een instrument te gaan bespelen. Zo speelt mijn vrouw toetsen, haar vader speelde orgel. Zij heeft nog les gehad van Lex Jasper. Een gerenommeerd jazz pianist. Destijds ook de pianist bij Edwin Rutte in De Film van Ome Willem. Die raadde haar aan om naar het conservatorium te gaan. Gelukkig is ze Rechten gaan studeren waardoor ik haar tijdens de studie heb leren kennen. 

Naast muziek luisteren lees ik veel. Boeken, meest detectives, maar ook tijdschriften over geschiedenis en over wetenschap, met name astronomie. Ik Netflix graag en heb een grote verzameling series op DVD. In wat moeilijkere periodes komt de Ministeck tevoorschijn of een legpuzzel. Maar altijd speelt er in huis muziek, Een leven zonder Spotify kan ik me niet meer voorstellen.

Hobby's zijn voor mij een fijne afleiding en helpen de depressieve gevoelens te onderdrukken. Weg zijn ze dan niet, maar te beheersen zijn ze dan wel. Voor mijn lotgenoten...denk eens goed na of er toch niet iets is wat je interesse heeft en ga daar mee aan het werk. Van kleurplaten tot moeilijke cryptogrammen...Probeer het!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.