Mijn muziek

Gepubliceerd op 1 maart 2023 om 23:40

Ik ben echt muziekverslaafde. Zeker sinds er streamingsdiensten zoals Spotify bestaan luister ik zo'n 12 uur per dag naar muziek. Dat gaat ook onder het huishoudelijk werk door. Koptelefoon op en gaan. Ik behoorde vorig jaar op spotify tot de top 5% van luisteraars.

Ik luister voornamelijk naar pop/rock uit de alternatieve hoek zoals dat heet. Alternative Rock, Indierock, Gothic, Progrock en Postrock zijn daarvan de hoofdmoot. Uit de klassieke hoek vind ik vooral orkestrale werken vaak mooi, maar ook (kerk)orgelmuziek.  Ik heb een eigen muzieksite www.jorros-muziekkeuze.nl en ben daarnaast actief op de muzieksite www.musicmeter.nl. Op mijn eigen site schrijf ik mijn mening over albums. Zowel klassiek als pop/rock.

Mij helpt muziek vooral om mijn aandacht te verleggen. Ik zit zonder muziek te veel 'in mijn hoofd' met meer depressieve gevoelens tot gevolg. De negatieve gedachten winnen het dan altijd. Tijdens het draaien van muziek is dat een stuk minder. 

Vanavond luister ik naar de band Lanterns on the Lake die met hun dromerige Indiepop/rock mijn hoofd weer leeg maken. Morgen zal ik er wat over schrijven op mijn muzieksite.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.