SociaalContact

Gepubliceerd op 13 maart 2023 om 22:40

Een depressie gaat gepaard met veel gepieker. Bij mij is het mede de oorzaak van mijn depressie. Gepieker en angst door de darmklachten die ik had. Toen ik het goede nieuws kreeg dat er met mijn darmen niets aan de hand was dacht ik weer ‘vrij’ te zijn. Maar dat was dus niet zo.

Het verlies aan sociaal contact met collega’s heeft enorme impact gehad. Dat zoiets zulke grote gevolgen kan hebben had ik toen niet door.

Als ik langzaam had kunnen minderen met werken was de depressie er waarschijnlijk niet geweest. Ik ben wel een mensen mens dus het plotselinge verlies van het gevoel erbij te horen was misschien wel de trigger van mijn darmklachten. Ik had last van de darmen plus symptomen die horen bij een zeldzame vorm van darmkanker (Neuro Endocrine Tumor of NET). Ik kreeg last van hele langdurige opvliegers. Hoofd en nek werden vuurrood en het voelde alsof ik ernstige koorts had. Urinemonsters moesten uitwijzen of het die vorm was. Op de uitslag moet je weken wachten. Dat was de bekende druppel in de al volle emmer.

Als je met pensioen gaat raad ik aan langzaam af te bouwen van je werk. Een Cold Turkey werkt averechts. Uiteraard geldt dat niet voor iedereen, maar weet je dat van te voren?  Ik wist het niet, dacht ook dat ik er geen last van zou hebben, maar dat was een misrekening.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.