Mijn medicatie - 2

Gepubliceerd op 9 maart 2023 om 22:17

Toen ik na de 4e opname uit het ziekenhuis kwam voelde ik me dus vrij goed. Ik gebruikte 150 mg Clomipramine per dag en 5 mg Olanzapine.

Clomipramine heeft als bijwerking een stijging van je cholesterol. Dus kreeg ik al snel Atorvastatine erbij. Dat is wel vaker zo, het ene medicijn veroorzaakt de noodzaak tot een ander medicijn. Of heeft de farmaceutische industrie dit expres zo geregeld?

Na een paar maanden kwamen vooral de angsten weer meer opzetten. De clomipramine werd toen opgeschroefd naar 200 mg per dag. Ook werd er lithium bij voorgeschreven. Dat zou de werking verbeteren. Dat betekent wel dat je onder behandeling blijft bij een psychiater of psychiatrisch verpleegkundige. Je moet om de paar maanden bloed laten afnemen en dan wordt gecontroleerd of de bloedspiegel nog goed is. Het gaat er dan om

  • of de nieren en schildklier goed werken,
  • of het calciumgehalte in het bloed goed is en
  • of de lithiumwaarde in het bloed goed is.

Toen ik na een paar maanden weer wat verbeterde werd de lithium weer gestopt. Ik kwam in 2022 weer onder behandeling bij mijn huisarts.

Eind vorig jaar ging het vrij goed en hebben we de clomipramine in stappen verlaagd naar 100mg. Daar zit ik nu nog steeds op. Verdere vermindering naar 50 mg ging nog niet goed dus nu houden we het even zo. De olanzapine is ook nog ongewijzigd.

Ook een bijwerking is vermageren of juist aankomen. Vooral voor dat laatste ben ik gevoelig. Oppassen dus.

Ik hoop dat ik door de afleiding die ik nu heb met mijn hobby's binnenkort weer een poging kan doen tot afbouw. Het schijnt dat vooral de laatste stappen moeilijk zijn. We gaan het hopelijk snel zien.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.