Mijn medicatie

Gepubliceerd op 8 maart 2023 om 17:01

Ik heb ik weet niet wat voor medicijnen allemaal geslikt om mijn depressie de kop in te drukken. Het eerste middel dat ik heb gekregen gedurende mijn eerste opname  was Pregabaline. Een medicijn dat ook gebruikt wordt bij epilepsie. Het brengt overprikkelde zenuwen in de hersenen tot rust. Bij mijn zus (ja het zit in de familie) werkte het perfect. Bij mij eerst ook totdat ik last kreeg van de bijwerkingen. Dat was na zo'n 2,5 maand.
Terug dus voor een tweede opname, over naar de SSRI's. Die zijn modern en hebben niet zo veel kans op bijwerkingen als de oude TCA's. Daaruit werd volgens mijn herinnering eerst venlafaxine geprobeerd. Ook dat hielp maar kort wat ook na een periode thuisbegeleiding (de psych aan huis) werd gestopt. Dat gaat weer via een opname om af te bouwen en iets anders op te bouwen, in mijn geval werd dat escitalopram.

Het was een herhaling van zetten. Het werkte, maar gaf wederom veel bijwerkingen. Dus weer een opname en toen zijn we naar de ouderwetse TCA's overgestapt. Ik kreeg Clomipramine voorgeschreven. Ik weet nog dat ik al na één dag vooruitgang voelde. Ik was in het ziekenhuis ineens de meest energieke patiënt van de afdeling. Dus ik mocht snel al weer naar huis. Oh ja ik heb ook een antipsychoticum er bij gekregen, Olanzapine. Na 4 maal drie weken opname leek de sleutel gevonden.

Morgen meer over de dosering en de paar bijwerkingen die ik toch nog heb.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.