Ga naar buiten

Gepubliceerd op 6 maart 2023 om 22:37

In mijn dagboek staat dat ik vandaag 14 kilometer heb gewandeld in de omgeving van Baarn en Hilversum. Een wandeling van zo'n vijf uur met een tussenstop. Ik merk dat je tijdens zo'n wandeling constant afleiding hebt, zeker als je niet alleen wandelt. Kijk tijdens het wandelen om je heen en wees je bewust van wat je ziet. Vogels, andere dieren, bomen,, enz.. Je kunt dan niet 'in je hoofd zitten'. en piekeren.

Beweging is ook goed voor de werking van de hersenen. Je vangt bij een wandeling dus twee vliegen in één klap. Misschien wel drie want het helpt je ook om beter te slapen.

Het kost mij ook moeite om dit dagelijks te doen. Ik doe het dan op de fiets. Lopen brengt me niet ver genoeg van huis waardoor ik niet los kan laten. Maar dat geldt voor jou misschien niet. Mijn tip is om dit vroeg op de dag te doen. Je hebt er dan de hele dag wat aan. Ze zeggen ook dat uitstel (vaak) tot afstel leidt. Door vroeg te gaan voorkom je dat makkelijker. An als het nodig is doe het dan in de middag nog eens. Dasn is soms 20 minuten al genoeg.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.