Eduard

Gepubliceerd op 2 maart 2023 om 23:10

Juist toen het echt wat beter met mij ging (in 2021) overleed mijn beste vriend Eduard. Op 2 april van dat jaar. Het was niet onverwacht, maar wel veel sneller dan ik destijds had verwacht.

In januari 2021 is hij nog bij mij langs geweest. Het was een mooie zondagmiddag en hij was een rondje aan het rijden zoals hij wel vaker deed. Het was de zondag voor of net na de bestorming van het Capitool in Washington.

Meestal ging ik naar hem in plaats van andersom. We keken dan samen voetbal op de dinsdag of woensdagavond. Ondertussen hadden we vaak leuke discussies over van alles en nog wat. We kenden elkaar sinds 1965 toen ik verhuisde en in oktober van dat jaar bij hem in de klas kwam. De1e klas van de lagere school. 

In de tweede klas waren we gescheiden van elkaar, maar daarna hebben we tot en met 6 VWO in dezelfde klas gezeten.

Daarna allebei studeren in Groningen. Hij Geschiedenis ik Rechten. We gingen vaak biljarten of gewoon de kroeg in.

In 1988 kreeg ik werk in  de Randstad. Eduard vlak daarna ook. Hij ging in Amsterdam wonen en ik in Heemstede. Een periode waarin we elkaar minder vaak zagen. Maar niet veel later verhuisde hij naar Assendelft en ik naar Velserbroek.  Hemelsbreed 10 kilometer van elkaar af. Sindsdien zagen we elkaar dus weer vaker.

Totdat er nierkanker bij hem werd vastgesteld, ik meen in 2015 (gek dat je dat vergeet) was het leven onbezorgd. Maar ook daarna. De nier werd weggehaald en er waren geen uitzaaiingen... dacht men

(wordt morgen vervolgd)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.