Heimwee

Gepubliceerd op 20 februari 2023 om 17:28

Het is het komende voorjaar 40 jaar geleden dat ik afstudeerde in Groningen. Ik mag mij sindsdien Meester in de Rechten noemen. Wat een eer was dat toen (en nog wel).

Ik heb eigenlijk alleen maar goede herinneringen aan de studententijd. Het instituut aan de Turftorenstraat met de kantine en de binnentuin. Daar kwam op een gegeven moment de Harmonie bij. Ook al zo’n fraai gebouw. En dat allemaal in hartje centrum. Ik weet ook nog dat we college hadden in het Academisch Ziekenhuis. Die hadden de Nieuw Medische Zaal tot hun beschikking. De enige zaal waar de grote hoeveelheid rechtenstudenten een plaats kon vinden. Onvergetelijke hoorcolleges van Professor Pen (Economie) en Lokin (Romeins Recht).

Nu ik niet meer werk heb ik zo nu en dan grote heimwee en overweeg ik soms om weer te gaan studeren. Kunstgeschiedenis of nog een andere hoofdrichting binnen Rechten. Maar dat kan alleen maar tegenvallen denk ik gelijk daarna. Kom je er nog wel tussen? Tussen al die jongelui die je waarschijnlijk scheef aankijken. Wat doet die oude kerel hier? Niets is zo verraderlijk als heimwee naar iets uit het verleden. De plannen gaan weer even terug de koelkast in.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.