Een dagje Graffiti

Gepubliceerd op 22 februari 2023 om 23:58

Vandaag was er weer een leuk uitje van de club van pensionado’s van mijn voormalige werkgever. Door mijn depressie zie ik van te voren enorm op tegen deze dagen. Voor iemand die depressief is, is het niet altijd makkelijk om de veilig voelende thuishaven te verlaten. Ook als dat maar een halve dag is. Gelukkig kon ik samen reizen met een ex-collega die voor de eerste keer mee is gegaan.
Met de trein naar Amsterdam, en dan met de pont naar het NDSM plein voor een bezoek aan het STRAAT museum. Een museum vol met straatkunst, vooral Graffiti dus.

Graffiti heeft een wat negatief imago bij veel mensen. Muren, bushokjes, treinen en bussen bekliederen met spuitbussen met verf. Dit museum maakt korte metten met deze vooroordelen. Het spuiten met een verfbus kan de meest waanzinnig mooie kunstwerken opleveren.  Dat wist ik al wel en in het museum vind je daarvan de bevestiging. Ga er eens kijken en zorg dat een gids je door het museum praat. Je vooroordelen zijn dan echt verleden tijd.

De middag werd afgesloten in het café van het museum met een borrel en een hapje. Prima geregeld en allemaal blije gezichten in de groep. Een echte aanrader

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.