Pakjes

Gepubliceerd op 16 september 2023 om 23:30

Zonet was er een kort programma over de gekte met bestellingen bij webwinkels. Mensen bestellen soms alleen maar pakjes omdat ze het uitpakken ervan spannend vinden. Ze sturen alles dan weer retour en zo gaat dat maar door. En absoluut niet nadenken over de duurzaamheid.

Gratis retourneren zou van mij verboden mogen worden. Gewoon laten betalen voor het retourneren. Dat is oplossing 1.

Steeds meer inleverpunten voor te retourneren pakketjes stoppen daarmee. Zo was er een tabaksshop waar soms wel 500 pakketjes op een dag worden gebracht als retourpakket. Er was een keer iemand die 300 pakketjes aanbood voor retour. Dat kost de winkelier te veel ruimte en kosten dus hij stopt ermee. Groot gelijk. Alle inleverpunten weghalen en één of twee inleverpunten per provincie inrichten. Dat is oplossing 2  

Oplossing 3: Het retourtarief verhogen telkens als de klant een pakket komt terugbrengen. Dus 1 euro voor het eerste pakketje, twee euro voor het tweede pakketje, enzovoort. En zo elke maand opnieuw gaan tellen.

De laatste: Je mag nooit meer dan de helft van het aantal maandelijkse pakketjes retourneren.

Dat allemaal om te voorkomen dat die  vaak veel te hard rijdende koeriers al die extra kilometers voor retourpakketten moeten rijden. Maar in Nederland vindt iedereen dat we duurzamer moeten zijn, maar dat moet de buurman dan maar doen en niet ik zelf.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.