Het Midden Oosten

Gepubliceerd op 9 oktober 2023 om 00:03

Ja het Midden Oosten staat in brand. Ik gebruik met reden de term Midden Oosten om niemand met name te benoemen. Ik zag vanavond een foute minister Yesilgöz vertellen dat het puur terrorisme is wat Hamas uitoefent en ja maar was niet aan de orde. 

Ik ben nu 64 en weet al vanaf mijn zesde dat er een conflict gaande is tussen Israël en de Palestijnen/Arabische naties. En het is een vrij chronisch kankergezwel dat maar voortwoekert omdat er alleen maar mannetjesputters aan de macht zijn. 

En dan geen 'ja maar 'willen horen getuigt van absolute kortzichtigheid van Yesilgöz. Meer dan twee miljoen Palestijnen wonen op een postzegel die iets groter is als Texel begrijp ik. En die kunnen geen kant op. Ze hebben niets van wat de Israëliërs wel hebben. Te beginnen bij een basisbehoefte als schoon drinkwater. Maar dat maakt Netanyahu niets uit. Vind je het dan gek dat op een gegeven moment de bom barst en dat dat gepaard gaat met de meest vreselijke escalaties? De opgekropte woede is zo groot dat het wel te verwachten is dat op een gegeven moment het kankergezwel knapt en het tot de meest vreselijke uitzaaiingen leidt.

Ik denk dat het goed zou zijn als in beide kampen vrouwen aan de macht zouden komen. Wedden dat het dan snel tot een redelijke oplossing zou komen. Tenzij er een type als Yesilgöz aan de macht zou komen natuurlijk.

Moraal van dit verhaal: Stem geen VVD!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.