De lente begint....

Gepubliceerd op 21 maart 2023 om 23:03

Vandaag ben ik begonnen met een klassiek album. Een compilatiealbum van de Spaanse componist Isaac Albeniz. Dat heb ik gecombineerd met wat huishoudelijk werk, bedden verschonen, was draaien, afwasmachine draaien. (Maar niet tegelijk i.v.m. de zonnepanelen!)

Daarna gelezen in het Historisch Nieuwsblad. Een digitale editie uit 2021 met als thema WO II. Nou heb ik daar al veel over gelezen, toch blijft het me boeien.

Na het klassieke album ben ik overgestapt naar het album ‘Çrime Scene’ dat afgelopen vrijdag is uitgekomen van de Duitse band RPWL. De band maakt Progressive Rock die erg doet denken aan Pink Floyd. Mooi, maar of het beklijft?

Vervolgens weer naar heel iets anders Pop/rock met een oosters/mediterraan sausje. Het Live album van de Marokkaanse zangeres Sapho die deze set ook speelde bij het concert in de Oosterpoort in Groningen medio jaren 80 waar ik bij was. Een concert dat stond als een huis. Het zal wel in dezelfde tournee geweest zijn. Dit album dateert uit 1986.

En ondertussen lees ik voort in mijn (digitale) tijdschrift.

Na Sapho tijd voor iets stevigers. The Tea Party met het album Transmission. Ik luister er zelden naar maar lekker is het wel. Robuuste Alternatieve Rock

En dan het album van lenne getiteld love makes u ugly. Electronic/dance met veel melodie. Soms heb ik daar een klik mee en dat is nu absoluut het geval. Zie mijn bericht op www.jorros-muziekkeuze.nl onder pop/rock van 18 februari 2023.

De avond wordt gevuld met Uriah Heep’s Very ‘eavy, Very ‘umble met daarop de kraker Gypsy

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.