Afleiding

Gepubliceerd op 28 februari 2023 om 21:16

Vanochtend door de wekker heen geslapen. Daardoor was ik pas om 09:00 op. Ik baal daar altijd enorm van. Hoe langer in bed hoe vervelender het opstaan is. Want opstaan is voor mij best een dingetje. Dat gaat meestal met angst gepaard. Wat moet ik die dag allemaal doen, red ik dat wel? Je probeert het te relativeren, maar dat is moeilijk. Wat vaak wel wat helpt is al vooruitdenken naar de leuke dingen die op het programma staan vandaag. Zoals het schrijven over muziek en het schrijven in dit dagboek. Toen de depressie mij nog stevig in de greep had kostte dat veel moeite daar weet ik alles van, maar ook tijdens mijn opnames destijds waren er lichtpuntjes te vinden.

Ik ontbijt altijd met een grote bak yoghurt met cruesli en stap zo kort mogelijk daarna op mijn fiets. Elke dag begint met een rondje fietsen. Meestal is dat hetzelfde rondje door het nabij gelegen recreatieterrein. Soms ook een rondje door de duinen. Dat laatste vooral bij mooi weer en weinig wind. Alleen als het hard regent klim ik thuis op de hometrainer of de loopband.

Vanochtend hadden we een beetje motsneeuw, te weinig om er voor thuis te blijven.
Om 10:00 ben ik weer thuis. Het fietsen maakt me echt wakker en een groot deel van de spanning is weg. Het fietsen werkt bij mij positief op de dopaminehuishouding in de hersenen vermoed ik.

Op mijn lijstje (daarover morgen meer) staat dat ik de bedden moet verschonen. Daarna een bonte was draaien en om 13.00 naar onze vriendin waar vooral mijn vrouw de mantelzorger voor is. Ze heeft een afspraak bij de pedicure net als de thuishulp langskomt om te stofzuigen, enz.. Dus moet ik die ontvangen. Stelt niks voor, maar wat zag ik er tegen op.

Verder moet ik de was van maandag nog opruimen en beneden een rondje maken met de stofzuiger. Met 3 katten in huis is regelmatig stofzuigen wel nodig.

Tussendoor schrijf ik over muziek. Dat plaats ik dan op mijn andere website. Het vergt aandacht die voorkomt dat ik weer in allerlei negatieve gedachten terugval. Met vallen en opstaan kom ik zo mijn dag door. Maar het gaat steeds beter.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.